29

ponedjeljak

studeni

2010

Instrument.


Ležala je kraj njega u nebrojeno puta ponovljenoj rutini i s toplinom svoga pogleda pokrivala svaki dio njegovog tijela. Hrapavim je jagodicama dodirivao glasovirske tipke na njezinome boku stvarajući beskrajnu melodiju čije note vidi čim sklopi oči kad god da je pored nje. Note su mu se iscrtavale na kapcima i nošene maštom prelijevale su se u njegove prste. Neobično, ali nikada nije razmišljao zašto je to tako. Uživao je u tim trenutcima nerijetko zaboravljajući na stvarnost i to mu je tada baš trebalo. Bila je njegovo utočište u kojem su postojala samo dva bića i to je bilo više nego dovoljno da se prepusti. Izbjeglice iz besmisla…
Instrument?
Gomila emocija škakljala ga je prvo duboko u želudcu… zatim u jednjaku… zatim u ustima… zadrhtala je kao površina vode uzburkana vjetrom na njegovim suhim usnama, ali zadržala se tamo i nije otišla dalje… onoga dana kada je rekla da ide.
Uporno zatvarajući oči nagovarao je note da ponovo krenu dok su mu prsti čekali da se dokotrlja novi val mašte noseći Nju. Melodiju.
Uvijek i je bila bitna samo Ona. Melodija.
A instrument?
Izgubljen bez utočišta, prazan bez Nje; melodije, i bez sredstva kojim ju je čuo, ali i uzroka kojim ju je čuo, suočavao se sa stvarnošću. Sada je počeo razmišljati zašto je to bilo tako.. Sada bi dao sve da još jednom osjeti toplinu onoga pogleda kojim je pokrivala svaki dio njegovoga tijela i kojim je kriomice susretala njegov… sada bi dao sve, da još jednom legne kraj njega.. i da se.. barem još jednom, samo jednom, ponovi ona rutina… koju je toliko puta imao..
a nije razmišljao zašto je to tako..
prepuštao se..
a nije razmišljao zašto je to tako..

izbjeglice iz besmisla.

Sada su rijetki trenutci kada zaboravlja na stvarnost. Bez instrumenta ne može svirati svoju melodiju. I gubi se u njoj.
Uvijek je bila bitna samo Ona. Melodija.

A instrument?

Možda mu sada treba baš ovo.



Melodija si uvijek zapravo bio ti. Instrument ja.

„Oprosti mi, velika reko, al' ja sam morao preko..."

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Bez prerada.